Dagisplats - check!

Har precis avnjutit frukost och läst morgontidningen ute i solen på baksidan - lovely! Bäst att pasa på innan de utlovade molnen rullar in.

I förrgår damp det ner ett brev från kommunen. Sixten har redan blivit tilldelad en förskoleplats till hösten bara två minuters promenad härifrån. Jag som trodde att det skulle vara svårt att få plats. Tyvärr tycks brevet ha varit på villovägar ett par dagar så istället för tio dagars betänketid så fick vi en dag på oss...så i går morse packade vi ner Sixten i vagnen och besökte hans möjliga framtida förskola för att få lite koll på vad det är för ett ställe innan vi tackade ja. Det var en rätt så liten förskola, vilket ju är positivt - bara två avdelningar med 16 barn var. All personal verkade jättebra och överlag så verkar det vara ett rätt sjysst ställe. Så vi slog till och tackade ja. Känns skönt att det är avklarat, men också lite konstigt - han är ju så liten och tanken på att han ska lämna mamma känns ju sådär...Men det ska nog gå bra när den dagen kommer:)

I kväll ska jag för första gången på väldigt länge bege mig ut i det så kallade nattlivet. Har ingen aning om hur det ska gå till, men jag får väl gå på instinkt:) Afterwork med kollegorna är vad som står på agendan, ska bli väldigt kul att träffa dom igen. Nu ska jag passa på och ta vara på solen en stund till!

Onsdag tror jag bestämt att det är i dag

Strax innan ett lyckades jag få Sixten att somna i går kväll. Sen hade han mage att vakna klockan sju i morse....inte ok, tur att det oftast är lätt att få honom att somna om på morgonen.

När vi väl tog oss upp i morse satt vi ute på baksidan och läste tidningen och drack kaffe och njöt av solen så länge det varade. Därefter åkte vi och införskaffade solbrillor till Sixten - mest för att han ska se cool ut naturligtvis:)



Själv är jag grymt nöjd över kvällens bedrift - jag tog mig äntligen i kragen och snörde på mig löpardojorna. Trodde på förhand att jag skulle stupa efter halva vägen, men som ett under så lyckades jag springa HELA de 4,5 kilometrarna utan att så mycket som stanna till en enda gång. Mina timslånga dagliga promenader tycks ha lönat sig:) Får se hur det går nästa gång, jag kan ju ha gått på vilja den här gången...

Ikeabesök och brödbak

Klockan är halv tolv och jag har precis tvingat in Sixten i drömmarnas land. I kväll var han mer motsträvig än vanligt, men nu tror jag i alla fall att han sover....bara för att jag skrev det så vaknade han precis. Nu sitter han på golvet framför tv:n och testar rösten....

Påsken har förflutit väldigt stillsamt för min del, har mest försökt att njuta av det fina vädret. I dag däremot har jag hunnit med en bilbesiktning, ett ikeabesök, ett brödbak och ett bullbak. Det var Saras bil som skulle besiktas i Kalix så jag följde med som stöd och som ikeasällskap. Bilen gick till Saras förvåning igenom och vi kunde styra kosan mot Hapraranda där vi faktiskt shoppade väldigt sparsamt. I vanliga fall brukar ju ikeabesök sluta med ett stort hål i plånboken och en till gränsen fullpackad bil, men i dag siktade vi mest på de små prylarna. För min del blev det ett par mattor, lite Sixtengrejor och lite annat livsnödvändigt krafs. När vi äntligen kom hem från Haparandaturen vid sjusnåret kom jag på att vi skulle prova baka det fantastiskt goda brödet som Gunnel bjöd på i söndags. Och när vi ändå skulle baka så var det ju lika bra att passa på och baka bullar samtidigt. Så nu har vi frysen full med gott bröd och bullar:)

Nu tycks Sixten ha tröttnat på att leka och testa rösten, ska nog försöka söva honom en gång till....men först kommer lite bilder på hypergrabben:




Trött efter påskfirande



Snygg som attan i sommarhatten



Å glaaaaaaaaaaaaaad kan man också vara.

Nu inleds operation sövning,

tjipp!

Nattugglan

Klockan är halv tolv och Sixten visar inga som helst tecken på att John Blund är i antågande. Tvärtom - han leker, pratar, försöker ta sig framåt och håller på....

Jag vet inte varför, men den här fredagen har på fullaste allvar varit en av de längsta...annars ligger vi väldigt lågt med påskfirandet, inte en fjäder eller ett ägg så långt ögat kan nå. Vi sparar det tills nästa år då även Sixten kan vara med och förstå och uppskatta firandet av Jesu uppståndelse:) Något som han uppskattar redan nu är i alla fall vatten. I onsdags åkte vi till Hertsö badhus och badade i den uppvärmda barnpoolen. 35 sköna grader plaskade vi runt i och trots påsklov så var det inte alls mycket folk.

I går spenderade vi kvällen med att försöka få in Lillen som på nåt sätt lyckades krocka med en bil här utanför huset. Jag såg inte själva händelsen tack och lov, och tack och lov så tycks han ha klarat sig helt oskadd. Dock blev han lite chockad och bestämde sig för att gömma sig i ett rör hela kvällen. Men på det tredje försöket fick jag i alla fall tag i honom och kunde konstatera att han tycks ha klarat sig alldeles oskadd. Förhoppningsvis har han i fortsättningen lite större respekt för bilar.

I morgon ser jag fram emot sooool och värme, men nu får det vara gonatt!


På västfronten intet nytt

Klockan är kvart i elva - jag sitter med en oförskämt pigg bebis i famnen...i går lyckades vi få honom att somna strax efter tio vilket kan vara rekord. Hämnden för att vi lurade i säng honom så tidigt kom i form av tre nattliga matstunder plus uppstigning klockan sju - vilket är rekord det också:) Jag googlade sovtider för sju månaders bebis och kom in på flera diskussionsforum - nästan samtliga skrev att deras bebisar somnade mellan 19.00 pch 20.00...well säger jag bara om det.

Han har i alla fall börjat lura lite längre under dagen - de senaste dagarna en och en halv timme två gånger - vilket känns otroligt lyxigt jämfört med de tidigare små kvartslurarna.

I dag har vi som vanligt promenerat i det fina vädret, åkt en sväng med Linda till barnens hus, smaskat supergod lasagne plus lite kladdkaka på det. Dessutom har jag testat cykeln för första gången i år - alltid lika härligt:)

I morgon hoppas jag på lite längre sovmorgon och sen ska vi åka och bada hela familjen:)

 

Storkillen

I går lyckades min stora kille med mästerverket att stå upp alldeles själv (naturligtvis med stöd och hjälp till upprätt position) jääättelänge. Eller i alla fall typ 30 sekunder, vilket var allt som krävdes för att jag skulle hinna dokumentera:)




Annars har det varit en väldigt händelsefattig helg...trist och tråkigt, hoppas på en roligare kommande vecka!

Gröt är gott...eller?

Gröt brukar i vanliga fall vara den absoluta favoriten. Och på sistone har det serverats tillsammans med lite fruktpuré och uppskattats minst lika mycket som au naturel. Men i dag tycktes gröten och purén hamna överallt förutom i munnen:





Jag tror att han bestämde sig för att kladda gröt överallt enbart för att jag tänkte att det går nog bra att äta utan haklapp...

Å så här ser det ut när det går för sakta när gröten ska skyfflas in



:)


Måndagssol och tisdagsmoln

13 grader varmt och i princip vindstilla och dessutom torra och fina gator - våren är här:) Men det var i går, i dag däremot tycks molnen vara svårskingrade:( Grått, trist och blött, men det är ingen ursäkt för att skippa den dagliga promenaden. Jag ska bara fixa lite lunch till Sixten - i dag är det en härlig blandning av kött, potatis, morotspuré och ärtpuré som står på menyn!

Annars har det inte hänt på mycket - vi åkte och tittade på ett hus i söndags, helt okej, nyrenoverat kök och jättefint renoverat badrum men det var nånting som inte kändes rätt ändå. Jag tyckte att huset saknade charm helt enkelt och det vill man ju ha där man ska bo.

Sixten börjar för övrigt bli väldigt duktig på att sitta och snart, snart så kryper han även framlänges. Baklängeskrypandet går ju bra ända tills han kommer fram till väggen eller under bordet och fastnar där, så lite framåtkryp skulle ju underlätta för honom.



Han börjar också få tillbaka sitt hår, det tycks växa med raketfart just nu - och han tycks bara bli blondare och blondare



Nä nu måste jag koka lite potatis innan Sixten vaknar ur sin förmiddagslur:)

Tjing!

Biomys

Äntligen har jag tagit mig iväg på bio och fick se en film som jag verkligen ville se.  Senast det begav sig (och då räknar jag inte med barnvagnsbio) var i somras så det var verkligen på tiden. Jag hakade på Linda och Marie för att se Black swan som verkligen var lika bra som jag trodde att den skulle vara, om inte bättre:) Stundvis riktigt obehaglig, bra skådespelare och mycket spännande. Den fick mig till och med att vilja gå och titta på balett samtidigt som jag funderar på hur i helvete man kan välja att satsa på ett liv som ballerina. Verkar ju inte helt sunt måste jag säga. Nåväl, har ni inte sett filmen så rekommenderar jag att ni gör det.

Under tiden som jag myste i biosalongen var Jonas och Sixten hemma och myste på. Det verkar ju ha gått alldeles utmärkt så det blir nog fler biobesök här framöver för min del. Annars har vi hunnit med en tvåtimmarspromenad i dag. Vi tänkte gå på isen, men efter ett test så bedömde vi att det var alldeles för blött så det blev en stadstur istället. Hoppas på ännu bättre väder och mer prommis imorgon.

Nu blir det hopp i säng, gonatt!

Tack Nintendo

Sixten vaknade klockan åtta (vilket ju är ganska tidigt för att vara han) och har varit mer eller mindre småsur ända sen dess. Ingenting duger tydligen - har testa amning, blöjbyte, välling, en buffé av olika leksaker, sitta i famnen. Ingenting har fått honom på bättre humör tills jag bestämde mig för att damma av det gamla knepet Super mario...





Hur lugn och fokuserad som helst - enda gången han låter är när rutan blir svart innan introt börjar om på nytt:) Vilken tur att han är snäll så att jag hinner göra alla roliga saker som jag har planerat i dag - städa lite, hämta och vika tvätten, diska....men först måste jag nog fixa till lite lunch till surkorven, om han kan slita sig från introt vill säga:)


Aprilväder

I går strålande sol och plus tio grader - i dag gråmulet snöande...april bjuder på sitt vanliga väder antar jag. Sixten tycks märka av väderförändringen, han är ungefär lika mörk i sinnet som molnen på himlen. En riktig surkorv med andra ord.
Han har i alla fall börjat uppskatta sitt dagliga lunchmål nu. Kött med potatis, morötter, broccoli eller någon annan spännande rotfrukt. Han äter med god aptit upp hela portionen och har även plats för efterrätt i form av fruktpuré. Det hela sköljs ner med läskande vatten:) Fortfarande är det gröten som uppskattas mest, men han är duktig på att acceptera nya smaker.

För att försöka få honom på bättre humör busade vi lite i den obäddade sängen i morse - man tycker ju att han skulle ha blivit gladare av det...





Sen testade jag lite olika inställningar på kameran, vilket inte gjorde Sixten mycket gladare

 



Nu har han i alla fall somnat en stund så det är bäst att passa på att göra lite nytta:)







Första Stockholmsresan

Sixten var en mycket trött pojke i går kväll - han somnade vid halv åtta helt utmattad efter resan som påbörjades tidigt som attan i torsdags. Kvart över fyra ringde min klocka och kvart i fem väcktes en mycket trött Sixten. Han som är van att sova till nio tyckte nog att det var i tidigaste laget. Nåväl, det var bara att klä på sig, ta vårt pick och pack och hoppa in i taxin till flyget. Sixtens första flygresa gick alldeles utmärkt. Han märkte inte ens att vi lyfte, sen käkade han lite, somnade och missade hela landningen. Kul kille:)

Väl framme åkte vi till Jonas mamma, lämnade av packningen och tog det lugnt en liten stund innan vi åkte en sväng till Kista köpcenter och shoppade lite. Sen slog tröttheten till och vi fick åka hem och vila innan det var dags att åka och säga hej till Jonas pappa, sen tillbaka för middag innan Hannes tittade förbi och beundrade Sixten. Sen var det gonatt efter en lång och intensiv dag.

Fredagen bestod av shopping och lunch inne i stan tillsammans med farmor. Sen hem, bad med Sixten och därefter drog vi på oss våra nyinköpta kläder, sminkade upp oss (eller jag gjorde det i alla fall) och sen åkte jag och Jonas i väg själva utan Sixten för middag. Första gången som jag har lämnat honom längre än en timme, men det gick jättebra. Vi käkade på ett ställe som hette stekpannan, gott och trevligt och jag drack mitt första glas vin:) Vid tio kände vi oss nöjda och åkte hem till Sixten som tycktes ha trivts alldeles utmärkt hos farmor under tiden.

Lördag stod fikabesök hos Jonas kompis Fredrik i Södertälje på agendan innan det var dags för middag hos farfar tillsammans med fastrarna. Sixten skötte sig som vanligt bra, men efter middagen var han riktigt trött och grinig efter intensiva dagar med många nya platser och ansikten. Tyvärr har jag varit väldigt dålig på att dokumentera resan, har glömt ta med mig kameran, men Fredrik och Sixten fastnade i alla fall på bild.



I går var det dags att packa ihop och åka hem igen - innan flighten chillade vi i loungen på Arlanda, vilket Sixten tycktes uppskatta. 



Flygturen hem gick precis lika bra som ner. Sixten blev lite otålig innan vi lyfte, men sen var det matdags och därefter sov han sig igenom hela flygningen. 

I dag ska han få vila upp sig så det blir det lugna gatan, kanske med en promenad om vädret fortsätter så här:)

Tjipp!  

RSS 2.0