Semester

Dag två av semestern har spenderats på en gräsmatta, bredvid en pool i strålande sool:) Dag ett spenderades på samma sätt så hittills kan man ju inte klaga. Lite rödlätt är jag allt efter dagens pressande, men inte så farligt ändå. Sixten har skött sig exemplariskt och tycks gilla det här med picknick i solen, däremot tycker han än så länge inte speciellt mycket om utebad. Vet inte om han tycker att det är för kallt eller om han tycker att det blir för stojigt med alla andra barn eller vad det nu är. Men man behöver ju inte bada om man inte vill.

I morgon får vi väl se vad som händer - vi ska i alla fall åka till Fromheden på eftermiddagenskvisten och förhoppningsvis bada och sola lite där också de kommande dagarna (om inte myggorna äter upp oss). Åsså hoppas jag förstås få en och annan gädda på kroken:)

Tyvärr har jag inte tankat in dagens bilder och kameran ligger i bilen så för tillfället kan jag bara bjuda på denna när Sixten bjuds på lite aftersun-underhållning i form av Super Mario:)



Tjing!

Midsommarafton...

...firades i stillhet hemma bara jag, Jonas och Sixten. Riktigt skönt att bara ta det lugnt, äta gott och mysa på. Vi avslutade kvällen med att lyckas få Sixten att somna vid elvasnåret och sen trotsade vi myggorna och spelade kort och drack lite vin utomhus.

Jag är ju numera en jobbfri kvinna efter fem veckor och för att sammanfatta den sista veckan så kan jag säga sömnbrist (jobbade morgon tre av fyra dagar) konflikter med både arbetskamrater och chefer och tandläkarbesök...men det fanns också några ljusglimtar - jobbade ju som sagt morgon vilket innebar mycket tid hemma med Sixten och Jonas, inte bara konflikter med arbetskamraterna utan även många skratt och dessutom så visade sig ju vädret till slut från sin braiga, somriga sida.
Jag har dessutom gjort slag i saken och gjort något som jag har funderat på i många år - testat om jag är en passande blodgivare. Anna värvade mig och trots att jag hatar nålar och blod (och mest av allt hatar jag kombinationen) så följde jag med och lät dem sticka mig. Jag hade i alla fall 140 i blodvärde så vi får väl se om jag blir godkänd:)

Veckan som kommer ska vi nog åka en sväng till Fromheden och förhoppningsvis får jag fiska lite:) sen blir det nog en biltripp neråt landet veckan därpå. Nu ska jag gå och se om piratpojken har vaknat ur sin drömsömn ute i vagnen:





Jobbigt att vara pirat:)



Jobbigt med midsommarfirande



Men lite kul i alla fall





Sovdags för Sixten



Flyg och fläng

Det har varit en lång söndag som har spenderats ute på F21. Har jobbat från nio i morse till strax efter fem med allt ifrån fotografering till representering till kånkande av diverse prylar. Vi hade vår lilla monter placerad i en hangar så tyvärr såg vi inte så mycket av själva flygshowerna - däremot hörde vi ganska mycket. Här kommer en bild av vårt lilla hangout där barnen fick testa på programledaryrket:)



Jonas och Sixten kom på en liten blixtvisit också. Tyvärr var inte Sixten lika road som sin far av flygplanen, eller framför allt var han inte imponerad av oludet. Det i kombination med de extremt länga köerna till någon sorts mat gjorde att de två avvek ganska tidigt. Men hörlurarna var på plats i alla fall:)





Nu ska jag gå och lägga mig - uppstigning 03.30....gonatt!


Helg

Fredag kväll, Sixten sover faktiskt sött och jag slöar i soffan med Ernst som sällskap. Känner mig grymt gammal då det pågår diverse 20-årsfester både på fram och baksidan. Fredagar är inte riktigt vad det brukade vara:)
Nu har jag i alla fall jobbat klart min kvällsvecka. Jag har dock inte jobbat klart för i veckan. På söndag blir det lite fotojobb på Flygets dag plus att jag ska stå i någon sorts monter som TV4 har på området. Lite oklart vad jag ska göra där, men det blir nog bra. 

I dag fick vi papper från Sixtens förskola - han är välkommen dit halv tio den 3 oktober...börjar få lite ångest över att han ska börja på dagis när han är så liten. Kanske måste vara ledig lite längre:) Nej det kommer nog att gå bra, vi ska ju ha en lååång inskolning i alla fall + att jag inte ska jobba heltid.

Nu har jag bara en liten vecka kvar innan ledigheten. Vi har ännu inga spikade planer på varken midsommar eller efterföljande semester, men det löser sig nog. Nånting ska vi väl kunna hitta på. Nu måste jag försöka överrösta gitarrplinkandet och falsksången från festen nedanför, men först lite bilder på Sixten som fortfarande bara vill stå:)







:)

Halva veckan över

I kväll eller i dag rättare sagt har jag spenderat fyra timmar på landstingsfullmäktige på Pite havsbad...ni hör ju själv hur spännande det låter. Tre och en halv av dessa timmar diskuterades samma fråga och tror ni att de kom fram till ett beslut efter debatten? Nej, självklart inte! Jag hade dessutom tränat en timme pump innan jobbet och hann så klart inte äta innan jobbet så jag var ju hyfsat hungrig innan mötet var klart. Nej nu är det slutklagat, nu är jag i alla fall hemma och ska snart hoppa i säng. Måste bara få Sixten att förstå att klockan är sent och att John Blund väntar runt hörnet. Just nu står han som vanligt upp med ett krampaktigt tag runt sladden till datorn. Emellanåt hjälper han mig genom att dra i skärmen och slå på tangentbordet samtidigt som han skriker gällt.

Jag är i alla fall redo för herr Blund - har både borstat OCH tandtrådat - vågar inte annat efter dejten med tandhygienisten i förra veckan. Tror på allvar att det måste vara topp tre elakaste arbetskategori. Kanske till och med den elakaste!

Nu är det bara två kvällspass kvar denna min näst sista vecka innan semester och mera Sixtenledighet. Det går fort när man har roligt eller nåt. I morgon hoppas jag på nåt lite mer spännande än landstingsmöte:)

Det tar på krafterna

Dryga 14 timmar har Sixten sovit i natt vilket jag tror är rekord. Han somnade tydligen helt utmattad vid halv sex i går kväll efter en heldag med sol och bad på Aronsbadet. Mitt i bostadsområdet bredvid vårat finns det gömt - en liten pool + barnpool + vattenrutchskana + grönområden att sola, äta och slappa på. Och det bästa av allt är att det är gratis. Jag misstänker att det kommer att bli fler besök där framöver trots att Sixten inte alls uppskattade att bada i poolen. Tror att han blev lite överväldigad av alla barn som plaskade och skrek, men två bad blev det i alla fall. Och efter lite banan, vatten och en tupplur blev allt lite bättre:







Innan han slocknade efter den tuffa dagen han han i alla fall med lite ingående tv-tittande och han tycks ju onekligen vara lite skeptiskt inställd till tele2:





Eftersom vi bor i kontrasternas land så blir det varken bad eller sol i dag. Kanske en sväng på stan, vi får väl se. I morgon ska jag i alla fall klippa mig. Senast det hände var väl i januari nån gång, så det ska bli riktigt trevligt. Nu måste jag gå och hämta lite tråktvätt:(

Tjing!


Lovely

Sitter på baksidan och njuter - 29 grader i skuggan, en liten lätt bris på det. Har precis kommit hem från jobbet (där luftkonditioneringen inte ville vara med idag) har svirat om till shorts och dricker en iskall folköl. Jonas och Sixten är ute och handlar mat till grillningen i kväll:) Helt okej start på helgen. På nåt konstigt sätt så uppskattar jag helgerna mer nu när jag inte är hemma hela dagarna...ska i alla fall jobba två veckor till, men sen får det vara nog. Då är det semester följt av lite mer qualitytime men Sixten som gäller:)

I morgon har vi tänkt åka till Aronsbadet för lite sol och bad så efter jobbet svängde jag förbi Kappahl och köpte en liten "baddräkt" åt Sixten så att han också kan få plaska runt i poolen. Nu ska jag fortsätta njuta och invänta maten!

Givakt!

Sitxen lär dig saker och ting alltför snabbt för sitt eget bästa nu. I går ställde han sig upp alldeles själv genom att ta hjälp av vardagsrumsbordet. Det slutade naturligtvis med ett fall och gråtattack, men som tur är går det ju över ganska fort. Tyvärr hann vi inte dokumentera det hela.

I kväll hittade vi honom i sängen i extrarummet - i och för sig finns det inga ben på sängen, men så sent som i går kunde han inte ta sig upp där på egen hand. Snart ska han väl prova på det här med att gå också....

I går jobbade jag med nationaldagsfirande och i dag har jag haft utbildning på nya redigeringsprogrammet hela dagen, men i söndags morse passade jag i alla fall på att njuta av solen tillsammans med Sixten:





Här funderar han på hur han ska ta sig upp:)







Nu blir det snart hopp i säng - imorgon bitti blir det spinning följt av utbildning:)

Fortfarande trött

Det blev en lång dag i fredags som inleddes med uppstigning 03:30...hade glömt hur tråkigt det är att jobba morgonpasset när det inte händer ett skit. Det var verkligen klämdagskänsla - ingenting hade hänt eller hände för den dlen på hela morgonen. Efter morgonpasset hann vi också med en tripp till Vuollerim där Sixten fick träffa sin farmors mor:)



I går hände inte särskilt mycket - Sixten tog farväl av farmor som åkte hem till Stockholm igen, Jonas fixade och gjorde det lite finare på baksidan. Pratade med mamma om stormen som tog typ alla träd i stugan. Som tur träffades varken hus, bilar eller människor.

I dag har vi mest slöat, solat, läst och jag har hunnit jobba en sväng och slängt ihop ett inslag om nationaldagsfirande som ska gå imorgon bitti i nyhetsmorgon.  Laddar inför jobb imorgon också....

Åttamånaders Sixten håller på som vanligt - klockan är dryga halv elva och han visar inga som helst tendenser till trötthet...men nu har han i alla fall borstat tänderna. Han fick smaka grapefrukt i kväll vilket var mums konstigt nog.

Nu blir det snart hopp i säng hur som helst så att jag orkar jobba i morgon! Men först lite bilder på badpojken:)










Ett år äldre..

...och inte så mycket klokare misstänker jag. Tyvärr orkade jag inte blogga i går kväll eftersom Sixten var lite påfrestande på kvällskvisten, men jag fick i alla fall världens godaste middag som såg ut så här:)



Tror på allvar att det var det godaste köttet som jag nånsin har ätit! Sen fick jag lite gåvor av Jonas och Sixten också i form av biobiljetter, en bok och bodybutter.

Annars inleddes födelsedagen i Seskarö, åkte dit fotade lite barn som planterade, pratade lite med dem, åkte tillbaka till Luleå och redigerade. Lite födelsedagstårta hann jag också med innan arbetsdagen var över.

Sixten har för övrigt nån sorts åttamånaderskris - han är extremt krävande och kör med pappalediga Jonas dagarna i ända:) Tur att han är världens snyggaste bebis:)







Nu ska vi städa lite och äta lite och njuta av att jag är ledig imorgon!

RSS 2.0