En vecka avklarad

Det var länge sen som det kändes så skönt med helg som igår:) Inte för att jag har haft en överdrivet hård arbetsvecka, men det är ju lite av en omställning från att hänga med favoritbebisen till att vara tillbaka i yrkesrollen. Jag har i alla fall hunnit testa på de flesta arbetsuppgifterna och tror att jag har klarat allt utan större problem. Roligast i veckan var definitivt katastrofövningen på havet - jag åkte med turbåten Kungsholm som kom i sjönöd och alla passagerare måste evakueras! Bra väder, bra bilder och roligt jobb - jag blev riktigt sugen att åka ut i skärgården "på riktigt".

Sixten har spenderat veckan med att köra slut på Jonas:) Han har varit lite missnöjd, men jag tror att det blev bättre i slutet. Sixten har för övrigt lärt sig en massa nya tricks - han kan numera sätta sig upp alldeles själv, han kan nästan ställa sig upp (i alla fall om han har nåt att klättra uppför) och han kan tyvärr öppna både lådor och dörrar....

Åsså kan han förstås äta banan alldeles själv:)









Nu ska jag och Sixten lördagsmysa lite:)

Tillbaka i gamla gängor

I dag fyller Sixten åtta månader - galet vad fort tiden har gått. Det har firats med att äta en massa korvstroganoff och spagetti, skrika, bråka och trötta ut Jonas som nu har tagit över föräldraledigheten ett tag. JAg vet inte om det är omställningen eller vad det är, men Sixten har varit extremt krävande de senaste två dagarna. I går var det full fart från morgon till elva på kvällen då Jonas stoppade ner honom i vagnen och promenerade honom till sömns.



Gott med korvstrogga:)



Nyvaken och förvirrad



Chillax hos pappa




Själv har jag återigen spenderat dagarna i nyhetsfabriken. Kan inte påstå att jag har bidragit såå mycket till nyhetsmakandet än så länge, jag har mest uppdaterat mig på kamera, redigering och allt annat tekniskt. I morgon däremot ska jag ge mig ut alldeles själv och reportra, fota och knåpa ihop ett inslag. Katastrofövning på havet är vad som står på agendan, ska bli riktigt kul:)









Trööööttt....

....har jag varit idag och trött är jag fortfarande. Jag skyller på Sixten som valde att vakna halv fyra för lite välling och vakenstund. När vällingen hade slunkit ner och bebisen hade somnat var min plats i sängen redan upptagen. En ytterst nöjd Ernst kurrade högljutt där han låg på min kudde. Generöst nog så fick jag till slut dela kudde med hårbollen och fick några timmars sömn i alla fall. Strax efter sju tyckte Sixten att vi hade sovit nog och då var det ju bara att kliva upp. Men det som verkligen tog knäcken på mig var bodypump-passet med efterföljande mathandling.

Egentligen borde jag ju med andra ord gå och lägga mig nu, men det tycks ju alltid finnas en anledning eller två att sitta uppe. Nu hoppas jag på att snor-Sixten tar lång sovmorgon i morgon:)

Här kommer lite bilder på Sixtens intressen just nu:





Det är inte lätt att vara katt nu när bebisen kan förflytta sig:)







Sjukt spännande med en tom colaflaska:)



TV:n är förstås alltid högintressant...



...nästan lika intressant som mamma:)



Ångest

Ångest är vad som präglar de två som heter Johansson i familjen. För den lilla är det separationsångest just nu - mycket skrik, gråt och tandagnissel. Helst ska han bäras runt hela tiden och ingen av oss får helst lämna lägenheten eller rummet som han befinner sig i. Om man lämnar rummet så kommer han snabbt krypande samtidigt som han storgråter...jag hoppas att den här fasen går över snart.

För den större Johansson är det jobbångest som gäller. På måndag och tre veckor framåt är det back to work - i alla fall ett tag. Jag trodde att det skulle handla om ett inhopp här och ett inhopp där, men tydligen är det väldigt dåligt med folk just nu i samband med diverse utbildningar. Jag hoppas bara att jag kommer ihåg hur kamerorna fungerar och hur man redigerar ihop ett inslag! Men det är bara att ställa om sig och hoppas på att det går vägen.

Annars har det varit en ovanligt grå torsdag - regnet har öst ner hela förmiddagen. Men jag har i alla fall varit en sväng på gymet. I dag blev det spinning följt av core, jobbigt men kul. Nu ska jag ta och kolla in säsongsfinalen av top model:)

Tjing!

Gråtisdag

Tror att hantverkarna som renoverar lägenheten ovanför är inne på sluttampen nu. Känns som att de har hållit på i evigheter. I alla fall så sysslar de tydligen med lite arbete på fasaden för varje gång jag kommer in i ett rum så är det en man utanför fönstret. Just nu håller de på att demontera balkongen ovanför vårt vardagsrumsfönster - ja det lever om ganska mycket!

I går tog jag och Sixten som vanligt en promenad, men istället för att svänga av hemåt så svängde vi in till stan istället. Sixten behövde ju en ny mössa:) Det blev två mössor och en body och så här snygg blev han i den ena mössan:



Sitter nu och funderar på dagens träning - i går blev det indoor walking och jag hade faktiskt förträngt hur jobbigt det passet är. Vi får väl se vad det blir för nåt men nu ska jag plocka fram lite lunch till Sixten.





Söndag...

Söndag och inte fick jag sovmorgon för det. Klockan åtta kände sig den snoriga bebisen redo för uppstigning (egentligen ville han kliva upp klockan sex, men det satte jag bestämt stopp för med hjälp av mutor). Sen uppstigningen har han hunnit med lite snorande, grötätning, flyttat på köksstolar, smitit in på toaletten och hållit mig sällskap när jag diskade. Nu ligger han utslagen i soffan och förmiddagslurar innan det är dags för lunch och promenad.

Jag överlevde som ni förstår spinningpasset i fredags och senare idag blir det bodypump:) Nu måste jag fixa lite lunch till mig själv innan lillmonstret vaknar!


Narcissistisk bebis?

Tänk om man själv uppskattade att se sig själv i spegeln så mycket som Sixten:)







Han är i alla fall lite mindre snorig idag = mycket gladare bebis som just nu är på utflykt i köket. Oklart vad han sysslar med, med det är oroväckande tyst....ok fel av mig, han hade hunnit ta sig in på toaletten och hittat badleksakerna, mycket spännande!

Snart ska vi promenera runt sjön och senare idag blir det spinning för mig - får se om jag orkar eller om jag trillar av cykeln:)


Snorbebis

Det snoras och hostas och skriks just nu. Eller inte precis just nu eftersom att han tar en tupplur as we speak men i natt har det snorats, hostats och skrikits. Halv tre lyckades jag få Sixten att somna på soffan och halv sju tyckte han att det var dags att vakna....Nu borde ju jag förstås ha passat på och sova under dagen när han har lurat, men det finns ju så mycket annat att sysselsätta sig med förutom sömn. Därför är jag lite trött nu...och ingen träning har det heller blivit, men jag har i alla fall bokat in ett spinningpass imorgon och ett pumppass på söndag. Och ja träningsverken är svår idag. Det känns i stort sett i hela kroppen, skönt!

Nu ska jag försöka passa på och vila lite innan snorungen vaknar!

Träningspremiär

Nu är det gjort - har gymmat för första gången på väldigt länge (innan graviditeten typ). Bodypump blev det och kul var det. Trodde att jag skulle vara betydligt svagare än jag var, men tydligen lönar det sig att kånka runt på en åttakilosbebis dagarna i ända:) Ska bli intressant att se hur ofantligt mycket träningsvärk jag kommer att ha imorgon.

I dag har vi också varit på BVC och lyssnat på säkerhetsprat - det var inget nytt under solen som kom fram där, men Sixten uppskattade i alla fall att träffa en massa andra bebisar. Dessutom var det ju invägning och mätning - nästan åtta och ett halvt kilo på 69 centimeterskroppen gör att Sixten ligger ligger stadigt på sin egen lilla kurva. Vi har också inhandlat både tandborste och tandkräm till Sixten - nu fattas bara själva borstningen. Få se hur det går med tanke på hur arg han brukar bli när man kommer i närheten av hans ansikte...

Imorgon blir det ett nytt träningspass - kanske spinning, beroende på hur musklerna känns:)


Tänder på ingång

Nu är de här - två små sylvassa vita kanter i underkäken. Dags att inhandla en liten tandborste alltså. Fast än så länge ser man inte så mycket av småtänderna - däremot känns de ganska bra.

I går spenderade vi dagen så här:



Först ute på gräsmattan på baksidan och så blev det förstås en promenad i sommarvärmen:)

I dag är det däremot lite kyligare i Luleå, men jag har äntligen fått tummen ur och är nu stolt innehavare av ett stycken träningskort:) I morgon är det träningspremiär vilket jag ser fram emot - det var ju över ett år sen som jag tränade på gym så vi får väl se hur det går. Men innan gymandet tar vid ska vi åka till BVC för mätning, vägning och säkerhetsprat. Ska bli intressant att se hur mycket han har växt på sistone.



Tjipp!

Hemma igen....

...efter att ha spenderat helgen i Fromheden. Helgen bestod bland annat av god mat och dryck, trevligt sällskap, strålande väder och en stor portion djurliv - däribland en ny liten häst som såg dagens ljus i går kväll:) Vi fick en kik på underverket i dag då både mor och son - som det blev - fick komma ut i hagen. Tyvärr har jag inga närbilder, så det här är tyvärr det bästa som jag kan bjuda på:



Här kommer några andra bilder från helgen:



Jonas och Bettan



Tyra kollar in grodorna som har bosatt sig i dammen



Kusiner i pyjamas:)

Jag blev förresten för första gången på väldigt länge inspirerad att fota något annat än Sixten i kväll när jag stod och diskade och tittade ut genom fönstret. Trots att vi bor hyfsat centralt så kan man ju inte klaga på utsikten. Tyvärr gör inte bilderna utsikten rättvisa, men så här såg det typ ut:)











Nu får det räcka med kreativitet för den här veckan, imorgon ser jag fram emot plus tjugo grader och frukost i solskenet:)



Strålande torsdag

Solsken och faktiskt lite varmare ute idag tror jag:) I går hade jag en fullspäckad dag med städning, tvätt, babysäkring av lägenheten, plask i den varma barnbassängen på Hertsö badhus och sen avrundades dagen med ett biobesök. Water for elephants var filmen som avnjöts i biomörkret och den är att rekommendera. Jag hade väldigt svårt för djurplågeriet i filmen och kommer aldrig någonsin att besöka en cirkus men det var en bra film. Christoph Waltz var precis lika obehaglig i den här filmen som i Inglorious bastards.

När jag kom hem från bion hade Sixten precis somnat efter att totalt ha kört slut på Jonas och sig själv - full fart framåt är ju det som gäller nu när han kan krypa.


Här kommer ytterligare ett framsteg - nu kan han hålla välliingflarran alldeles själv...en liten stund i alla fall:)



I dag ska jag försöka ta mig till Inpuls och skaffa mig ett gymkort. Känns som att det är dags nu, börjar känna lite sug efter att träna. Annars har vi inga större planer för dagen, får väl se vad som händer!


Framåt, framåt

Jaha, då var det slut på friden...Sixten har nu äntligen efter en dryg månads vaggande och baklängeshasande kommit på hur han ska göra för att ta sig framåt:) Det går inte fort, förutom när han får syn på någonting som han verkligen vill ha tag på som till exempel en hängande gardin eller liknande. I morse fick jag sätta stopp för hans framfart då satte han full fart mot skarvsladdsdosan (ni förstår vad jag menar). Bäst att börja säkra upp lite tror jag.

Annars har det varit ganska händelselöst. Sixten fortsätter att vakna tidigt, vilket inte känns helt okej och dessutom är han otroligt rädd för att vara ensam nu för tiden. Helst ska han sitta i knäet hela tiden eller bäras runt, vilket börjar kännas i axlarna. Tror att jag måste ringa och boka tid för massagen som mina kära kollegor bjussar på:)

Han har också kommit på att det är ganska kul att dra sig upp i spjälsängen. Än så länge tar han sig inte längre än till knästående, men det är nog dags att sänka sängbotten inom kort.


  




Nu ska jag peppa för en joggingtur - känns så där kul i tråkvädret, men jag ska verkligen försöka ta mig i kragen....

Söndag

I morse tog Sixten ett nytt rekord - kvart över sex tyckte han att det var lämpligt att vakna....iofs så kan det bero på att han somnade kvart över sex kvällen innan och sov hela kvällen och natten lång, trots att det lät som att våra idioter till grannar smällde bomber utanför fönstret:( Lillen var för övrigt helt vettskrämd och höll en mycket låg profil. Jag hade planer på att packa ner Sixten i vagnen och gå och kolla in majbrasan, men han valde ju att sova istället så det blev att stanna hemma i värmen istället vilket nog var lika bra:)

Nu verkar dock allt ha återgått till det normala - klockan är tio och det är full rulle på Sixten:





Utekvällen i fredags var förresten mycket trevlig, riktigt roligt att träffa både gamla och nya jobbarkompisar.  Hoppas på fler afterworks här framöver:)


RSS 2.0