Redan fredag

I morgon är det fredag. Känns som att veckan har gått otroligt fort - kanske för att jag låg hemma i någon mystisk illamåendesjuka hela måndag och halva tisdag. Jag har fortfarande inte ätit någon riktig måltid men nu känner jag i alla fall att krafterna börjar komma tillbaka. Just nu väntar jag spänt på att Jonas ska komma hem (vilket lär dröja) med min nya Samsung Galaxy s2:) Jag har för övrigt inte sett så mycket av min sambo under senaste veckan - han priskrigar för fullt ute på Storheden dagarna i ända men snart lär det väl lugna ner sig...jag menar hur mycket elektronikprylar kan folk köpa på sig egentligen? Jag och Sixten har inte varit ute och bevittnat galenskapen än men vi får väl ta en sväng när det blir lite mindre tryck.

Om två veckor ska jag utöka min arbetstid till 75 procent. Just nu känns det som att jag bara hinner dit och vända i dörren. Svårt att hinna få nånting gjort och stressigt eftersom att jag gärna vill slutföra det jag har påbörjat för dagen. Sixten lär inte ha några problem med att stanna lite längre på föris tror jag. Oftast ligger han och sover när jag ska hämta honom och det slutar med att jag får väcka upp honom. I veckan drog han till med en rekordtupplur på dryga tre timmar - så jag tror inte att han kommer att ha nåt emot de där extra två timmarna.

Nog skrivet - fram med bilderna!



I väntan på välling - redo med nycklarna!



Fram med vällingen nu!





Lite nyvaken kanske?



Sängbus...











Häpp!




Playtime

Sixten sitter på golvet och staplar fodral till tvspel - han har hållit på med aktiviteten i en halvtimme och jag har sällan sett honom så koncentrerad. Skönt att han för en gångs skull kan leka på egen hand. Jag passar på att slösurfa lite under tiden och väntar på att Jonas ska komma hem. För tillfället jobbar han typ hela tiden och lär ju jobba ytterligare lite till från och med måndag då det är grand opening på Storheden. Själv känns det som att jag jobbar alldeles för lite - hinner aldrig äta lunch och jobbar för det mesta över en halvtimme för att hinna avsluta det jag har påbörjat. Måste snart utöka tiden till 75 procent så att man hinner göra någon nytta. Och Sixten trivs ju så bra för förskolan så det ska nog inte vara några problem.

I dag har han för övrigt tagit sina första skolfoton:) Enligt rapport från fröknarna så skötte han sig bra och de trodde på fina foton (kan det bli dåliga foton med ett så snyggt objekt). Ska bli spännande att kika när de kommer.

Märkt

Sixten är märkt - förhoppningsvis inte för livet:) I går när jag hämtade honom på föris hade det elaka barnet som har hållit dom andra barnen vakna i två veckor gått ett steg längre. När Sixten låg och sov i godan ro väcktes han av att det elaka barnet bet honom i pannan. Han har fortfarande ett tydligt tandavtryck kvar...





....de sa att de skulle plocka bort det elaka barnet ur vilorummet, vilket jag verkligen hoppas att de gör. Man vet ju aldrig var han tar en tugga nästa gång! Men Sixten var då i alla fall nöjd och glad när jag hämtade honom så han tycks ju ha lagt det traumatiska uppvaknandet bakom sig:)

I fredags fick han för övrigt testa på en heldag på förskolan från arla morgon till strax efter klockan fem. Det var meningen att Sara skulle ha honom under eftermiddagen eftersom att jag var och konferensade i Stockholm och Jonas jobbade. Men Sara blev opassande nog sjuk och han fick spendera lite mer tid på förskolan, vilket tycks ha gått bra ändå.

Jag hade det också bra i fredags - hann med jobb, konferens, tv-gala och hårdrocksfest i Stockholm. En lång men mycket trevlig dag på fiiint hotell. Avslutade med världens godaste hotellfrukost innan hemfärd till Luleå och Sixtenmyys:)

















Snabbvisit

Hemma igen från en snabbvisit i Fromheden. Helgen går ju så fort nu när man inte är föräldraledig längre:) Sixten har i alla fall hunnit träffa mormor och morfar och faktiskt morbror och kusinerna som passande nog svängde förbi och åt middag i fredags. Sixten var dock inte så sällskaplig just då efter att ha spenderat två och en halv timme i bilen, men till slut tinade han upp. Det grådassiga vädret inbjöd inte till så mycket utevistelse, men Sixten hann i alla fall kolla in både höns och duvor och lite hästar.

Tyvärr så tycks han ha dragit på sig nån sorts magsjuka under helgen eller så har han ätit nåt olämpligt så i dag har han inte heller varit så nöjd. Fast just nu verkar han hur pigg som helst och går lös på inredningen as we speak. Han har även kommit på hur man slår på Super mario, vilken kanal han ska bläddra till för att se på Super mario och han vet att om man trycker på kontrollen så händer det grejer. Lite lätt irriterande när man försöker titta på tv:)

Nu laddar jag för en veckas jobb och sen bär det iväg till Stockholm på fredag för lite festligheter med hela TV4. Jag missade ju balunsen förra året så det ska bli kuuul.

Här kommer helgens bildskörd:)



Skåp är alltid roliga att undersöka...



...och stänga och öppna och stänga och öppna!





Bus med morfar i soffan...



...och sovmys med mormor.



Vem kan ha rivit ut burken med kattmat?



Blåbärssoppa är bra när man är lite risig i kistan!





RSS 2.0