Sol och födelsedagsfest

Äntligen säger jag bara - minus två grader och strålande sol:) Detta firades naturligtvis med en långpromenad vilket jag tror att både jag och Sixten uppskattade.

På kvällskvisten var vi båda bjudna på födelsedagsfest hos Linda - riktigt skoj att träffa alla (eller ganska många i alla fall)arbetskamraterna och snacka lite skit. Sixten verkade trivas med all uppmärksamhet och skötte sig som vanligt exemplariskt. Men när klockan närmade sig halv tio kände vi att vi hade fått våran dos av festligheter och åkte hem. Innan festen värmde Sixten upp med sin nya bok om Barbafamiljen:



Och sen passade han på att stretcha lite



Nu sitter vi och väntar på attt Cecilia och hennes bror ska komma förbi med lite grejor - tyvärr så lämnar hon oss i kväll och flyttar hon hem till Ammarnäs:( Tråkugt, men vi får väl åka och hälsa på henne snart.

Hoppas på lika bra väder i morgon och då kommer Jonas hem från Polen/Ryssland/Stockholm:)

Hej hopp


Luuur

Alltså det här med vädret - riktigt lurigt. När det för första gången på två veckor är en human temperatur ute så ska det naturligtvis storma istället. Eller storma kanske var att ta i, men blåsten och snön som yrde gjorde inte att jag blev speciellt sugen på att bege mig ut på en efterlängtad promenad. Nåväl vi tog i alla fall en sväng med bilen i dag - mest för att det ekade pinsamt tomt i kylen, inte ens en mjölkskvätt fanns att uppbringa. Innan Kvantum tog vi dock en lien omväg förbi HM där jag lyckades fynda en tröja och ett par jeans. Och jag lovar, det var ett fynd - inte ens 200 riksdaler kostade det mig:) Känner mig riktigt nöjd både över priset och över det faktum att jag hittade något som passade i min gamla storlek dessutom. Det har varit dåligt på shoppingfronten det senaste halvåret. Dels för att det här med föräldraledighet inte tycks vara lika bra betalt som att jobba och dels för att det har känts allt för deprimerande att hoppa in i en provhytt...

I dag tror jag att vi sätter stopp för försöken med palsternackan. Han tyckte att det var minst lika äckligt idag som tidigare och efter att jag slickade av skeden med palsternacksmojset så är jag benägen att hålla med honom. I morgon blir det nåt annat, kanske ärtor eller broccoli...nånting grönt i alla fall, får väl se vad det blir. 

Nu ska jag passa på och diska undan lite medans Sixten tar sig en tupplur i soffan. Men först lite bilder från dagens mys:







Tjipp tjopp!



Fem månader

Det går fort när man har roligt - i dag fyller Sixten fem månader. Galet vad fort det har gått - tycker inte att det var länge sen den här bilden togs på vårat rum på BB: 


Nåväl, det är lite bättre på snorfronten i dag, men fortfarande lite rossligt så firandet har varit stillsamt. På matfronten går det sådär med palsternackan. Eller för att vara helt ärlig så tycker han att det är skitäckligt - idag gjorde han till och med lite kräkljud....Men vi har i alla fall hejat fram svenskarna i skidspåret:





 Sjysst gubbfrilla:)

Nu ska jag kolla upp vad det kostar att fixa ett provisoriskt pass till Sixten om det blir en resa till Tyskland nästa vecka:) 
 
Tjipp tjopp!


Snorunge

Sixten har blivit förkyld...han snorar och snorar och hatar mest av allt snorsugen. I natt vaknade han vid tvåsnåret och tyckte inte att det var speciellt roligt att få snorsugen i näsborren när han förväntade sig att få mat. Arg som ett bi, men sen gick det ju lite lättare att äta. Vi halvslumrade på soffan till femsnåret när Jonas klev upp för att åka iväg till Kallax. Den här gången är det Polen och Ryssland som står på agendan - spännande.

Nåväl, vi bytte i alla fall soffan mot sängen och jag fick i alla fall drygt två timmars sömn innan Sixten tyckte att det var dags att vakna igen. Tur att han är glad i alla fall trots rinnande näsa - han har legat och kollat nyhetsmorgon, gymmat och pratat med sig själv medans jag har hinkat i mig frukost och en massa kaffe för att vakna till.

Hade tänkt åka på babysång idag, men vi får väl se hur snorläget ser ut sen i eftermiddag. Kanske stannar vi inne och kurerar oss istället inför fredag då det enligt alla väderleksrapporter ska vara humant att gå utomhus igen:)


Bumbojakt accomplished



Funkar inte tradera så finns alltid blocket:) Än så länge är inte stolen en toatl succé, men vi hoppas på bättre resultat imorgon.

Bumbojakt

Sitter och snorar och hostar IGEN. Så fort jag känner mig fit for fight så börjar det om igen....Nåväl håller på att koka palsternacka as we speak. Veckans smakprov, hoppas att det ska falla honom i smaken.

I helgen har vi mest varit förkylda och tagit det lugnt. Hämtade Osloresenären på Kallax sent i fredags kväll. I går åkte jag och Sixten in till stan för att träffa Karin som jag inte har träffat på jättelänge. Så det blev en lång fika på stan medans vi uppdaterade oss om vad som har hänt sen sist. Sixten tyckte att det var så där, han vägrade sova och ville bara sitta upp och titta på folk. När vi kom hem började vi se en ny serie - the walking dead - rekommenderas, men tyvärr består säsong ett bara av sex avsnitt. Gjorde än en gång misstaget att kolla på mello, men efter ett par låtar bytte vi mello mot zombieserie.

Idag har vi varit en sväng på barnens hus - blev grymt sugen på en bumbostol. Tror att Sixten skulle uppskatta en sån, men eftersom att priserna är helt hutlösa på barnens hus så har jag nu istället lagt ett bud på tradera och hoppas på vinst.

Nu ska vi testa lite palsternackspuré:)


Ännu en kall dag

I dag har vi gjort mest ingenting - det är alldeles för kallt för att gå ut. Vi har istället städat lite, lekt en hel del och slappat. Jag läste för övrigt i tidningen att tre älgar har bosatt sig på isen nedanför oss. Tydligen är det en ko med två kalvar som tycker att det är alldeles för mycket snö i skogen. Bättre att hålla sig inne i stan där det är plogat och fint - vilket jag kan förstå.

Sixten har lärt sig en ny grej....han har lärt sig att skrika otroligt gällt - bara för skojs skull. När man minst anar det kommer det gälla skriket som riktigt skär i öronen.  

Annars är ju det här hans nya grej - på mage, på jakt efter ett gosedjur eller något annat spännande:



Men glädjande nog tycks han redan ha fattat tycke för det här med böcker:



Spännande bok det där:



I morgon ska vi våga oss ut, kanske vi träffar på älgarna då, vem vet:)

Chickflick

Barnvagnsbio - vilken himla bra uppfinning! Och det passar ju extra bra när det är så kallt att det knappt går att röra sig utanför dörren. Det måste ha varit minst ett halvår sen jag senast besökte en biograf, men idag blev det alltså av. Hela fyra tappra mammor med bebisar hade vågat sig ut i kylan och in i biomörkret. Filmen - Love and other drugs - var väl så där, en riktig chickflick, men den slutade ju lyckligt och huvudsaken var att jag fick mig ett biobesök. Sixten skötte sig exemplariskt - han kollade in jättemänniskorna på skärmen och de pyttesmå människorna på golvet med stort intresse. Lekte lite med sin tummenspeldosa, blev lite hungrig, åt och somnade utmattad i mitt knä. Han missade slutet av filmen men han tycktes vara nöjd ändå.


Dagens matstatus: inte så jättebra, gröten var sådär och majsen likaså, hoppas det smakar bättre imorgon. Jonas drog i väg tidigt i morse med destination Oslo så nu är vi solo igen tills fredag kväll. Nu ska jag och grabbarna soffmysa - för första gången någonsin ligger båda katterna i soffan samtidigt som jag och Sixten. 

Tjipp tjopp! 


Majsprovning, dusch och kattjakt

Minus 24 idag...Sixten ligger och pratar med en av sina leksaker - oklart vad de diskuterar men det låter stundvis som en hetsig diskussion. I går var det alltså majs som stod på menyn för Sixten och det var tydligen riktigt smarrigt. Knappt en min som visade att det var något nytt på tungan och han hade nog gärna velat ha lite mer än den där futtiga smakportionen som jag bjöd på. Hittills går det ju riktigt bra med smakportionerna.

Han tror för övrigt att han är redo att börja ta sig framåt själv nu. När han ligger på mage kämpar han som en galning för att komma framåt och det blir allt svårare att hålla i honom eftersom han kastar sig åt sidan så fort han ser någonting intressant som en tevedosa eller helst en av katterna. I går var det Lillen som var föremålet för hans uppmärksamhet:



Lillen som i och för sig tycker om uppmärksamhet valde efter detta att spendera natten utomhus i nästan 30-gradig kyla...
Efter kattjakt fick Sixten följa med pappa in i duschen. Det tcks ha varit rätt så kul - han är lite svår att tyda ibland, men så länge han inte gråter så tar vi för givet att det gillas.





Nu tycks diskussionen på golvet ha urartat. Måste nog bryta in och plocka bort en av dem innan det här går överstyr.

Hej hopp!


Måndag

I dag är det inte bara gnäll. I dag är det faktiskt kallt - riktigt kallt, typ minus 100. Men det är ju faktiskt otroligt vackert, soligt och fint - så länge man får titta på det inifrån:) Jag tror ändå att jag och Sixten ska bylsa på oss lite kläder snart och åka och köpa lite grejer. Typ en vitlökspress så att Sixten kan få påbörja sin nya smakvecka - den här gången är det majs som står på agendan. Potatisveckan gick ju över förväntan så vi får hoppas att det fortsätter i samma takt. Vi fick förresten en trevlig överraskning med posten - en alla hjärtansdaghälsning från söt-Karin:) Har inte träffat henne på år och dag känns det som, men i helgen har vi tänkt att det ska bli av.

Helgen som precis har passerat har varit mycket lugn, i lördags hann vi med lite eftermiddagshäng med Cecilia - en sväng på stan, lite middag och film på det. Tyvärr måste jag säga kikade vi lite på melodifestivalen - KATASTROFALT dåligt program. Det måste finnas nånting bättre att spendera licenspengarna på.

I går kom Jonas hem från Stockholm, vi hämtade vi upp honom på Kallax och kvällen spenderades med att äta hemmagjord caesarsallad, mys framför teven och så fick Sixten sig ett bad på kvällskvisten. Det var inte sådär jättekul att bada den här gången, tur att det går ganska snabbt.



Nybadad och vattenkammad och ganska nöjd ändå:)



Storkillen

6785 gram och 63,5 centimeter - resultatet av dagens invägning och mätning. Sixten tycks ha parkerat ett halvt snäpp under "normalkurvan". Men jag tycker att han är ganska normal trots det:) Med tanke på vad han har att utgå från (vi är ju inga jättar direkt varken jag eller Jonas) så ligger han ju precis rätt och så länge han växer så spelar det ju inte så stor roll. Och särskilt inte när man är så här snygg:








:)


 

Varför...

...ska det vara så jävla kallt ute? Ska det fortsätta så här så måste vi flytta till varmare breddgrader inom kort. Hawaii var ju ett trevligt ställe...




Waikiki beach





Hanauma bay

Tänk att det snart är ett år sen vi var där. Nåväl, det som är positivt är ju i alla fall att jag och Sixten inte behöver gå utanför dörren och uppleva kylan om vi inte känner för det:) Idag är en sån dag som vi istället ägnar åt innemys - finns alltid någon serie att roa sig med. Just nu är det Sons of anarchy som står på agendan - Sixten verkar dock inte alls uppskatta den, han somnar oftast fort när vi har mysat ner oss under filten. Om han bara kunde somna så fort och effektivt i sin egen säng på kvällen...



I morgon ska vi se om gröten har gjort sitt jobb - då är det dags för mätning och vägning hos Lotta på BVC.

Tjipp tjopp!

Onsdag mitt i veckan

Lunchdate, besök på jobbet och storstäd - så kan denna onsdag sammanfattas. Mötte upp Anna på Café Fröjd lagom till lunch för en liten dejt och uppdatering sen sist. Lite jobbsnack, lite allmänt prat och ganska lite skvaller faktiskt, men det var trevligt som vanligt. Sixten vaknade till och fick titta runt lite på alla spännande personer och ljud innan vi drog vidare några hundra meter bort till fyran där jobbarkompisarna fick snacka med Sixten medan jag äntligen fick tummen ur och lämnade in min fortsatta ledighetsansökan (den här gången underskriven och klar). Lite kaffe och prat hann vi också med innan vi styrde kosan hemåt.

Eftermiddagen ägnade jag åt att städa - vi är ju faktiskt tre stycken som hårar ner för tillfället så det var några välbehövliga drag med dammsugaren. Lite middag på det och lite tv-tittande så var den här onsdagen nästan slut.
Jag hoppas att Sixten sover bättre den här natten än föregående då han vaknade titt som tätt. Men det verkar lovande, han är betydligt gladare ikväll än igår då han bara grät så fort vi la ner honom....

I morgon blir vi solo igen jag och Sixten - Jonas åker till Stockholm för lite jobb - får se vad i hittar på då.








Tråkmåndag

Måndag morgon - det snöar ute, svinkallt och hantverkarna är i full gång...konstigt, trots att jag är hemma mest hela tiden och därmed inte borde vara speciellt beroende av vilken veckodag det är så känns det att det är måndag - tråkmåndag!

Nåväl, hemma från födelsedagshelgen i Fromheden som var mycket trevlig - god mat, tårta och champagne. Synd att det snöade hela lördagen, men en liten utesväng hann vi i alla fall med. Dessutom passade Tyra på att ge farfar en makeover:)

Tyra passade på att ge farfar en makeover:)

Innan det var dags att skåla för den blivande 60-åringen i champagne:





Sixten har nu på allvar fattat det här med att vända sig från ryggläge till mage - sjukt kul är det tydligen - direkt man vänder ryggen till så gör han det också.






Annars handlar det ju väldigt mycket om det här med mat - vi har gett upp morötterna och övergått till potatis som tydligen är mycket godare än morötter. Därmed inte sagt att det är gott, men det slinker ner i alla fall utan alltför stora protester. Fast absolut godast (förutom bröstmjölk förstås) är ju gröt. På fredag ska vi hälsa på Lotta på BVC för att se om gröten har gjort att Sigge har klättrat några pinnhål på vikt och längdskalan. Sist vi var där hade han ju halkat ner - från att sedan födseln ha varit en tungviktare låg han plötsligt under kurvorna. Ska bli kul att se hur det har gått.

Nä nu tror jag att vi måste trotsa kylan och snöflingorna och ta en promenad denna tråkmåndag. Hoppas i alla fall att min kära mor får en kulmåndag (det är ju inte varje dag som man fyller 60 år) och jag hoppas att hon får en trevlig överraskning med posten:)

Tjipp!



Packat och klart

Snart ska jag och Sixten hoppa in i bilen, hämta upp Jonas på Kallax och därefter bär det av hem till mor och far. Mamma fyller ju jämnt på måndag så i helgen blir det till att fira detta.

Tror att jag har lyckats få med allt som behövs för en tvådagarsvistelse i Fromheden - det vill säga ett ombyte eller två till samtliga inblandade, lite blöjor, gröt och så ska förstås barnvagnen stuvas in i bilen. I vanliga fall brukar det bli hyfsat trångt i Audin men den här gången får hårbollarna stanna hemma. Grannarna har lovat att släppa ut dem och kanske fylla på en matbit eller två om nu det skulle behövas. Detta förutsatt att jag kommer ihåg att lägga nyckeln i deras brevlåda:)



Sixten har som ni ser redan insett hur kul det är med husdjur - misstänker att katterna har insett hur jobbigt det är med småbarn....tur att de är två fredliga varelser som än så länge tycks tolerera att bli slitna i pälsen.

Nu ska jag avnjuta senaste avsnittet av Grey´s anatomy innan det bär iväg:)


Tristess och radioskval

Lång och händelsefattig - så kan nog den här dagen sammanfattas. När jag och Sixten pallrade oss upp hade Jonas redan flera timmar tidigare hoppat på planet ner till Stockholm för att jobba där idag och imorgon. Jag har känt mig helt under isen idag vilket gjort att jag och Sixten inte har gjort ett skvatt förutom att äta gröt, spotta ut morötter och slöa framför tv och dator.

Detta slöande har dock ackompanjerats av radioskvalande (misstänker Rix FM) från lägenheten ovanför. Lägenheten har varit obebodd i flera år eftersom gubben som bodde där åkte in på nåt sorts äldrehem. I somras gick han bort och nu håller hantverkare eller sanerare eller vad de nu är på att rensa ur lägenheten för att sen börja renovera. Till saken hör att mannen som bodde där tydligen var en så kallad samlare - jag pratade med hantverkarna igår och enligt dem var det det värsta som de sett och de beräknade att det skulle ta cirka en vecka bara att tömma stället....

Ett som är säkert är då att det är fruktansvärt lyhört och jag bävar för renoveringen och framtida hyresgäster. Tror att jag måste surfa in på hemnet pronto - måste hitta en ny bostad typ NU.

Tjipp tjopp
 


Hej hopp

Trots att jag lovat mig själv att inte börja blogga så - well here we go...antar att jag föll för grupptrycket eller nåt...eller så tycker jag att tiden hemma med Sixten går alldeles för fort och att blogga känns som ett bra sätt att dokumentera allt det roliga och häftiga som händer hela tiden.

Nåväl - då kör vi väl igång då.

Denna min första bloggdag började lite senare än planerat. Trots att hantverkarna/sopgubbarna (tror att jag sparar den storyn till i morgon) för ett jävla liv ovanför våra huvuden så lyckades både jag och Sixten ligga och dra oss till elvasnåret utan några större problem. Den något sena starten gjorde att vi fick hoppa direkt på lunchgröten. Tyvärr gick dagens grötstund faktiskt helt åt skogen - det var gröt överallt förutom där den skulle vara så vi gav ganska snabbt upp och gjorde oss istället i ordning för dagens stora händelse - babysång på kulturens hus:) Trodde aldrig att jag skulle delta i mamma/babyaktiviteter men nu är det gjort. Sixten som i hela sitt långa fyramånadersliv i stort sett bara träffat en handfull bebisar innan idag verkade hänförd. Han försökte sig på några moves på den något äldre damen bredvid. Hon verkade dock mer intresserad av att lägga vantarna på Sigges napp...nåväl better luck next time.

Babysången verkar ha gett god aptit vilket gjorde att grötförsök nummer två gick bättre, däremot tycker han fortfarande att morötter smakar blääää.



Vi hann även med en husvisning på Lulsundet - inte det största huset men vääääldigt fint var det. Tyvärr tyckte nog de andra 30 husspekulanterna att det var lika fint....

Nåväl nu får det vara slutbabblat för idag - blev ju en hel roman det här:) Over and out/Åsagåsa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0