Hemma igen...

...en dag tidigare än planerat - vi skippade mellanstoppet i höga kusten och körde istället raka vägen hem från Gävle. Och det gick alldeles utmärkt, Sixten sov som en stock i stort sett hela vägen OCH han somnade tre timmar efter hemkomst och sov hela natten:) Tydligen är det jobbigt att semestra.

Hur som helst så har det varit en jättebra tripp. På måndagen åkte vi till Taxninge slott tillsammans med farmor och faster Nora och gick lös på kak och tårtbuffén:) Vi överskattade dock vår förmåga att trycka sötsaker så det blev en hel del över på våra fat.

 

 

Tisdag lämnade vi Sixten hos famor och åkte till Fotografiska museét. Jäääättefiiina utställningar av olika slag fick se - mycket trevligt. Därefter promenerade vi till Gamla stan och drack en öl i solen och naturligtvis slank även en glass ner:) På onsdag tog vi med oss Nora och åkte till Gröna lund. Tyvärr var det extremt mycket folk och köerna till attraktionerna var typ milslånga så tyvärr fick vi skippa ganska många åk, men det spelade inte så stor roll för mig egentligen då illamåendet slog till efter första bergochdal-banan:( 

Torsdag tog vi det ganska lugnt och hälsade på en sväng hos Jonas kompis som hade en liten, liten bebis -Sixten kan omöjligt ha varit så liten en gång i tiden:) Stockholmsvistelsen aslutades sen med middag och lite utgång på fredagskvällen innan vi drog vidare till Emma och Johannes i Gävle där också de här två precis hade flyttat in.

Till Sixtens stora förtjusning:)

 




Stockholmssemester

Vi lämnade Luleå strax före klockan i torsdags med destination Höga kusten. Det gick faktiskt bra att köra med Sixten som skötte sig väldigt bra trots att det blev ett par timmar i bilen. Vid halv fem kom vi i alla fall fram till ett soligt och varmt Klockestrand och hittade till vandrarhemmet Dutch harbour som jag varmt kan rekommendera. Jättemysigt och lugnt ställe som drivs av två holländare. Vi hann med ett svalkande dopp i älven, lite mat och ett glas vin eller två ute på terassen innan vi slocknade för natten.



Fikapaus längs vägen:)







Sixten chillar på vandrarhemmet innan vi ska åka vidare!

Dagen därpå startade vi sista etappen som kändes lite tyngre (troligen för att det var dag två i bilen) men vi kom i alla fall hit till hufvudstaden precis i fredagseftermiddagsrushen, och trots lite bilköer den sista biten så klarade vi faktiskt de 97 milen på bara en tank. I och för sig så var det bara en halv liter kvar i tanken när vi tankade dagen efter:) men vi klarade det i alla fall.

Väl framme hos hos farfar käkade vi middag och satt ute och myste innan resetröttheten gjorde sig påmind. I går lördag hann vi med lunch hos farmor, fika hos grannarna och sen middag inne i stan med Jonas kompisar och sen lite uteliv på det. En hektiskt men mycket trevlig dag. Sixten vaktades av farfar och faster Sofia och han tycks ha skött sig bra och sov som en stock när vi kom hem vid tvåsnåret:)

I dag söndag blir det en lugn dag:) men jag känner mig faktiskt inte det minsta sliten efter gårdagen vilket är tur eftersom jag och Sixten har varit uppe sen klockan sju med en lite powernap vid niosnåret:) Nu ser jag fram emot mera stockholmsmys resten av veckan!



Kul med faster Sofia:)



Sixten och farfar:)



Bloggen...

...tycks även den ha tagit semester, men nu tänkte jag i alla fall passa på att uppdatera. Torsdag till söndag av semstervecka nummer ett spenderades i Fromheden och där passade vi på att bada, sola, äta en massa gott, fiska och fira pappa som fyllde pensionär.



Jag och Jonas badade från båten både torsdag och fredag och det var det var faktiskt riktigt behaglig temperatur i vattnet. Sixten skippade båtbadet och passade på (med lite hjälp från Jonas) att bada i poolen med kläder, mössa och blöja på:










Men kul var det i alla fall trots att det var lite kallt i vattnet:)

Nu är vi hemma i några dagar för ompackning och planering av vår Stockholmstripp. På torsdag ska vi packa in oss i bilen och köra första sträckan ner till höga kusten där vi ska sova på ett mysigt litet vandrarhem. Hoppas bara att Sixten tycker att det är okej att sitta i bilen så länge. Vi får väl se:)

Nu ska jag tvätta lite kläder och börja packa lite! 





RSS 2.0