Äta själv

I går försökte vi oss på det här med att äta själv. Och nu menar jag inte äta själv med sked utan helt enkelt att stoppa saker (typ bödbitar) i munnen. Men icket - det slutade enbart med gråt och skrik (han tyckte att jag var fruktansvärt elak som inte gav honom brödbitarna) plus en halv söndersmulad limpa på golvet.





Skedarna var i alla fall intressanta att leka med.




Däremot i dag tyckte jag mig se att han tuggade på någonting. Och mycket riktigt så hade han lyckats slita av sig ett plåster och det gick ju förstås alldeles utmärkt att stoppa i munnen...

Det numera vältuggade plåstret hittade han på sitt ena ben. Vi har nämligen varit på ettårskontroll och vaccinering i dag. Det var inte kul att bli stucken i benen och nu tror jag att han har lite feber = inte en glad pojke.







Men lite alvedon och sömn gör säkert susen och snart kommer pappa hem åsså kommer ju farmor och hälsar på i helgen för födelsedagsfirande nummer två:)



Kreativa måndag

Sixten kände sig lite fotogenique så här på måndagseftermiddagen och självklart var jag framme med kameran!


















Birthdaybash

Jaha, då hade ett år kommit och gått. Fort har det gått och otroligt kul och lite tröttsamt har det varit och den Sixtens stora dag firades naturligtvis med:



Ett födelsedagsbarn!



Ballonger i diverse färger!



En smarrig tårta (som Sixten i och för sig inte fick smaka av, men avnjöt en banan istället)



Födelsedagspresenter!



Kusinerna och mormor (och morbror i bakgrunden och morfar som gömmer sig nånstans)



Och förstås lek med födelsedagspresenterna!

Nu är det bara att ladda för nästa helg då det blir ett till kalas då farmor kommer upp och hälsar på:) Men innan dess ska vi hinna med sista veckan innan det är inskolningsdags. Bland annat ska vi göra två riktigt tråkiga saker - första tandläkarbesöket i dag och på fredag ska vi hälsa på Lotta på BVC som dessvärre  ska sticka eleka sprutor i Sixtens ben...



Dripp, dropp

Ännu en gråmulen dag med envisa droppar smattrandes mot fönstret. Men ska det slås rekord i nederbörd under september månad så ska det. Slutsatsen av rekordförsöket är i alla fäl all att det blir rätt så mycket innehäng - det där med att det finns inget dåligt väder är ju inget annat än skitsnack. Spelar väl ingen roll i världen hur jävla bra kläder man kränger på sig, det är ju ändå ingen som helst mysfaktor i att sitta ute i strilande regn som garanterat lyckas leta sig in under regnstället (som jag i och för sig inte äger, men ändå).

I går kväll höll det i alla fall upp och solen lyckades brotta sig igenom molntäcket så att vi fick oss lite välbehövlig friskluft. När Sixten hade somnat spenderade jag hela kvällen under täcket i soffan i Camilla Läckbergs värld. Änglamakerskan var tyvärr så spännande att jag läste ut den på mindre än två dagar vilket känns lite tråkigt. Här har man väntat på fortsättningen i två år och så är det över på ynka två dagar. Måste nog låta den vila i ett halvår och läsa om den när minnet har förträngt alla intriger. Tror också att jg måste ta och införskaffa lite fler böcker - det är ju faktiskt rätt så trevligt att dyka in i en bok när regnet piskar på utanför rutan.

I dag tror jag att vi ska åka till Kulturens hus och sjunga lite. Skulle ju egentligen ha gått på barnvagnsbio nu på förmiddagen, men tyvärr så visade det sig att filmen som visas är Bridesmaides som jag redan har haft nöjet att se på bio, så det får bli sångaktiviteter istället. Får se vad Sixten tycker om det nu när han är lite större. På lördag blir han ju hela ett år - galet vad fort tiden går när man har roligt. Och det börjar för övrigt bli mycket kan själv nu:



Hjälpa mamma att packa upp varorna...



...äta välling själv framför tv:n...



...och naturligtvis hålla tandborsten utan hjälp!






Mackoman

Mackor, bröd, smörgåsar - ja jag erkänner att jag är en mackoman. Skulle kunna leva enbart på mackor och jag måste väl erkänna att det är väl i stort sett det jag gör nu när Jonas är bortrest allt som oftast. Jag försökte mig på lite matlagning häromdagen, men efter en halvtimme med ett skrikanske barn som klängde på mina ben så känns det inte så frestande att försöka igen. Inte heller fick jag avnjuta min tillagade lunch/middag bestående av ugnsrostade grönsaker och kyckling utan skrik och gråt och faktiskt rena stöldförsök från tallriken. Slutsatsen är att det inte blir det några större projekt i köket i dag i alla fall - jag får hålla mig till mackor och kanske en filtallrik:)
Problemet är att jag tycks ha överfört min mackomani till Sixten - nu får jag inte ens avnjuta mina mackor i fred utan måste snällt dela med mig till tiggaren bredvid som antingen består av Sixten eller en av katterna.

Annars gör vi inte många knop just nu - vädret plus förkylning är ingen bra kombination för aktiviteter. Men nästa vecka hoppas jag på bättre tider. Då ska jag försöka mig på ett biobesök med Sixten. Får se hur det går, han är ju lite mer rörlig och högljudd än i våras då vi sist gick.

Här har ni macktjuven...



...som tar en paus i tjuveriet och chillar på den nya fina soffkudden:)



Bokstöld tycks också vara en av favoritaktiviteterna...



...tröttsamt med böcker!




Nä om man skulle ta sig en macka då:)



Förkylningstiden är här

Jag har ont i halsen och Sixten snorar och nyser (vilket gör att det kommer ut ännu mer snor) och syndaren som vi lägger all skuld på är Jonas som var riktigt risig förra helgen. Än så länge har jag inte behövt ta fram snorsugen och jag ser inte fram emot det vredesutbrott som kommer att utbryta så snart den dyker upp.

Men det har i alla fall varit bra väder i dag för en gångs skull. Var till och med tvungen att ta av mig jackan när vi var ute och prommade i solen. Vi gjorde ett pitstop vid gungställningen, men Sixten tycks fortfarande inte uppskatta den ädla gungningskonsten. Men vi ska försöka igen var så säker.

I veckan har jag fått tummen ur och bestämt mig (eller rättade sagt meddelat chefen) att jag ska jobba 50 procent till en början i alla fall. Chefen fick en bekymmersrynka och mumlade lite när jag lämnade in ledighetsansökan men det är ju inte mitt problem hur han ska lösa det framöver:) Sixten hade i alla fall trevligt på jobbet och kröp runt som en galning och förstörde allt han kom åt. Tror att han äntligen börjar komma över sin rädsla för främlingar tack och lov.

Nu ska vi fredagsmysa och invänta Jonas som är på väg hem från Umeå;)





Jaha ja

En mycket trevlig helg passerade sjukt mycket snabbare än jag ville. Cecilia kom förbi på snabbvisit från fredag kväll till söndag morgon, men vi hann i alla fall med fredagsmys med godsaker, ett glas vin och snicksnack. Lördag spenderades på stan, sen hem för lite mat och vin och fixning, sen åkte vi iväg på festligheter - mycket trevligt! Dessutom hann jag, Jonas och Sixten klämma in en huskoll utanför Piteå. Sjukt fint hus - perfekt skulle jag vilja säga - men läget får mig att tveka. Minst en halvtimmes pendling och ganska långt till både Piteå och Luleå...Men fint, stort och billigt var det i alla fall.

Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Jonas har varit hemma sen i tisdags för ovanlighetens skull. Jag har ju som vant mig att vara själv under vardagarna så det har ju varit trevligt att ha honom hemma som omväxling:)
Sixten har anpassat sig alldeles utmärkt till de nya sovtiderna och somnar snällt i sin säng vid niosnåret varje kväll. I kväll somnade han dock vid sju så jag väntar bara på att han ska börja jämra sig och vakna snart. Om han fortsätter sin skönhetssömn så antar jag att jag får betala för det i morgon bitti när han förmodligen kommer att vakna före fan...

Nu ska jag fortsätta njuta av lugnet så länge det varar:)



Nyvaken sötkorv



Nyfiken sötkorv



Tv-tittande slökorv:)

RSS 2.0