Suuur

Trots en ovanligt lång och god sömn för Sixten så har han varit riktigt grinig i dag. Han har varit sur och jag har varit trött = ingen bra kombination. Försökte muta honom med lite lekparkshäng i det fina vädret - men inte ens det var uppskattat:(








Det enda som var kul under våran utevistelse var när jag mutade honom med en banan och när den var slut fanns bara vrede kvar så det var bara att traska hem och duscha istället vilket var lite roligare:)








Vatten är kuul!



Får hoppas att det går lika bra att somna själv i sin egen säng i kväll - det var ju riktigt lyxigt i går att ha hela kvällen för sig själv!



Klockan är 21.10...

...och Sixten sussar sött i sin säng! Och han har dessutom somnat i sin säng (nästan alldeles själv)! Jag som trodde att det skulle krävas ett smärre mirakel för att få honom att börja somna själv i sin egen säng och inte i min famn. Tidigare har han skrikit som en stucken gris ståendes i sängen men i fredags gav jag mig fan på att det skulle fungera och efter en timmes skrikande och bråk från hans sida och sjungande från min sida så somnade han till slut av ren utmattning tror jag.

I går tog det bara en halvtimme och inte alls så mycket skrik som jag hade förväntat mig utan bara lite gnäll så somnade han till min skönsjungande stämma och med min hand under hans huvud.

I kväll somnade han efter en halvtimme utan varken hand eller skönsång - jag satt till och med en bit ifrån när han sussade in (efter lite bråk till en början förstås). Nu återstår bara att se om han verkligen kommer att fortsätta sova eller om han vaknar till om en timme eller två:) Bäst att passa på och ta det lugnt så länge!

Elva månader...

...och redan fotomodell. Först ut är -

tänkaren...



...följt av hand bakom huvud...



...och den klassiska hand bakom nacke...



...hans egna tolkning av någon som smider elaka planer...



...och slutligen rörelse med rekvisita!



Tror att vi måste sluta kolla på Top model:) Förutom att öva på modellposerna så har vi firat elvamånadersdagen i dag med promenad följt av lunch på stan med Linda i finvädret. Mycket trevligt:) Resten av firandet sparar vi till nästa månadsdag!

Fejk

Sixten kryper runt och fejkskrattar åt det mesta just nu. Åt Ernst, åt tv:n (det var i och för sig vänner som var på för tillfället så det kan ju ha varit ett äkta skratt) han fejkskrattar även åt sig själv i spegeln, tvkontrollen och åt mig förstås. Han slänger också in en fejkhostning här och där. Han har fejkskrattat i typ en timme nu och tycks inte tröttna - men så länge han är nöjd och glad och inte fejkar det så är jag nöjd och glad. Jag bara funderar lite på varför han fejkskrattar.

I dag har vi tagit en lång promenad utan regn - faktiskt så tittade solen fram under korta stunder vilket kändes ganska lyxigt med tanke på den senaste tidens deprimerande regnrusk . Jag har dessutom bunkrat upp frysen med sjukt god mat åt Sixten:) Köttförssås med paprika och zuccini och fullkornsmackisar. Jag trodde att han skulle äta ihjäl sig - vilket jag anser vara ett gott betyg på min matlagning. I morgon ska jag fortsätta bunkra upp med fiskgryta - känner mig riktigt huslig!

Annars har vi inte så mycket planer för veckan - ska passa på och träffa Linda som är tillbaka och gör ett gästinhopp på jobbet å sen så får vi se vad som händer. Kan förresten rekommendera Bridesmaids - grymt rolig film som jag fick avnjuta på bio med Sara i går. Se den!

Nu kommer ett urval av dagens bildskörd:)















Mamamamama

I dag (eller rättare sagt igår, men då trodde jag bara att det var "ett misstag") kom det - mama:) Eller rättare sagt mamamamamamama. Det går framåt:)




Lässtund i gammfåtöljen....



...bra bok det där...



....spännande...



...och SKITTRÅKIG...



...finfoten:)

Måndag

Helgen flög snabbt förbi trots att vi inte gjorde särskilt mycket och nu är vi allena igen jag och Sixten. I dag har jag med hjälp av Sixten städat, möblerat om lite, letat nya gardiner utan att lyckas och svurit över att det är punktering på ena bakhjulet på barnvagnen. Tror att jag måste åka till barnens hus i morgon och kolla om de har nåt hutlöst dyrt däck till salu. Har idag också försökt att begränsa Sixtens sovstunder MEN klockan är nu snart halv tio och jag ser inga tendenser till sömn...

I veckan ska vi åka en sväng till BVC och kolla hur mycket han har växt sen sist, vilket jag tror var början av maj. Åsså ska han få träffa fru doktorn förstås. På onsdag kommer Cecilia och hälsar på en sväng (eller lånar en sängplats rättare sagt) ska bli kul att träffa henne.

Nu tycker jag att Sixten ska..



...men det tycker inte han. Istället hänger han sig åt sin för tillfället favoritsyssla - slå på och av tv:n eller höja volymen till max. Hans andra favoritsyssla stavas KATT








Och till hans förtjusning kom Lillen precis in - måste nog rädda honom från den galna bebis:)




Skam den som ger sig

Success!! Efter otaliga försök med skruvmejseln så lyckades jag idag med bedriften att äntligen lyckas laga den förbannade skåpdörren i köket som hängt på trekvart i typ en månad. Trots Sixens "ovärdeliga" hjälp så fick jag till slut fast den:) Okej, jag kanske var lite väl envis (kunde ju ha ringt hyresvärden) men skam den som ger sig. Grymt nöjd! Nu måste jag bara ta itu med avloppet i duschen som än en gång tycks vara i behov av en rensning:(


Sixten har annars (förutom att klappa Lillen med hårda leksaker) roat sig med...


...soffmys...



...och lunch - hur mycket banan kan man trycka in i munnen på en gång?



:)


Hösten är tydligen här...

Jaha, det var ett tag sen det bloggades, men har man haft semester så har man. Semestern tog i och för sig slut för en vecka sen bara för att bytas ut mot föräldraledighet och bra väder dessutom - vilket gjorde att det åtminstone kändes som semester.
Innan den riktiga semester tog slut hann jag och Sixten i alla fall med en hel vecka i Fromheden vilket var riktigt skönt. Bra väder, god mat, kusinhäng för Sixten, fisketur med Camilla, djurkoll på Lycksele djurpark, en badtur med Tyra och Betty, kyrkbröllop och lite annat smått och gott. Under förra veckans fejksemester hängde vi en hel del i Boden hos Emma som är hemma och hälsar på.  Lite sol och bad och hann vi också med under veckans (och sommarens antar jag) sista varma dag.
I dag däremot känns det som höst - regn och blåst och bara riktigt deprimerande...men jag och Sixten försöker roa oss bäst vi kan med diverse innemys.



Sixten är lagom road på djurparken...



Kusinerna är lite mer taggade:)



Mormors blommor är alltid spännande





En makeover av stugan hann vi oxå med



Ljuuuust och fiiint blev det:)

RSS 2.0