Tisdagssol

Tisdag och solen strålar - vi ska strax bege oss ut på promenad på isen tillsammans med Linda. Hoppas bara att det inte blåser allt för mycket. Men innan det bär iväg ska Sixten äta sin lunch. Dag tre med kött och potatis och lite annat smått och gott. Hittills har det inte varit någon succé, men det betyder ju att det bara kan gå bättre och bättre:)

Det är för övrigt dags att rensa bort alla hängande saker som han kan få tag på nu när han lärt sig att krypa baklänges. Sladdar och gardiner är saker som han finner speciellt intressant att ligga och dra i...Annars är hans nya absoluta favoritsysselsättning vatten i alla former. Dricka, bada, duscha och plaska - allt är skitkul.






Han kanske ska bli simmare som mamma:) Nä nu måste vi snabba på om vi ska hinna möta upp promenadsällskapet.

Tjing!

Helgen

Helgen har kommit och nästan passerat - en timme snabbare än vanligt. Det tycks i alla fall vara hyfsat väder ute i dag. Lite sådär halvsoligt och faktiskt ganska vidstilla. I går åkte vi ut på vagn- och jackjakt till Sixten och lyckades över förväntan med båda. Hittade två riktigt fina jacka - en på Kappahl och en på Lindex. Dessutom slog vi till på en smidig liten resevagn på Barnens hus. Svart, nästan fullt liggläge och kan vikas ihop på typ tre sekunder. Så nu är vi rustade för Stockholmsresan, på torsdag morgon bär det av. Ska bli spännande att flyga med Sixten som till och med har fått en egen biljett:)

I går kväll hände förresten något som inte sker varje dag (eller typ aldrig). Sixten somnade strax efter klockan åtta, vi hann se en hel film alldeles ostört och sen fortsatte han sova tills vi var tvungna att väcka honom för et blöjbyte. Sen tog det cirka en timme innan han sov igen och fortdatte med det hela natten. Helt otroligt, han kanske kan få normala sovtider han också.

Han har också blivit väldigt duktig på att sitta (trots att det händer lite olyckor ibland).





I går fick han för övrigt sin riktiga portion med mat. Kött och potatis, lite sås på det - inte uppskattat överhuvudtaget. Mycket grimaser och efter några tuggor kom även kväljvningarna..går säkert bättre nästa gång:)


Halvårspojken

Sex månader går fort när man har roligt. I dag var det dock inte så kul, halvårsdagen firades tyvärr med läkarbesök och vaccinering - vet inte riktigt vilket som var värre. Vi inledde med det som jag tyckte var värst - en spruta i vardera ben med efterföljande storgråt (från Sixten ska väl tilläggas). Det gick ganska snabbt över, men när den elaka doktorn skulle klämma och känna då kom tårarna igen. Allt verkade i alla fall vara okej - han vägde in på 7600 gram och mätte in på 67,5 ståtliga centimeter.

När vi kom hem slocknade han som ett ljus.....i cirka 15 minuter, sen surade han och grät ett bra tag innan han slocknade på riktigt. Tror att han kan ha fått lite feber efter vaccinet.



Efter luren var han i alla fall pigg och glad och redo att fortsätta firandet:)



























Surpriiispaket

Det kom en surpriiis med posten i dag - ett paket till den blivande halvårsbebiseb från farmor. En ny body, ett par byxor och en rejäl slant som Sixten får spendera på precis vad han vill. Mamma och pappa misstänker att han vill ha en resevagn så att han kan åka ner och hälsa på farmor och tacka så mycket för de fina presenterna:)



Men han passar även på att tacka här och nu och skickar en stooor kram till farmor!

Annars har vi inte gjort så mycket i dag - men en prommis i solen har vi i alla fall mäktat med. Det var överraskande varmt, ganska vindstilla för en gångs skull och blött, blött och blött. Jag försökte kryssa mellan vattenpölarna, men efter ett tag var det ingen idé längre - mina skor var redan genomblöta. Riktigt skönt i alla fall att promenera på asfalt igen.

I kväll blir det hockeykväll hos Linda - måste ju börja engagera sig nu när både Luleå och Skellefteå är i semifinal. 

Tjipp!

Förresten kommer här by request bilder på hårbollarna:



Lillen håller sig alltid framme när det vankas mat


  

Hemma

Nu har vi tagit oss hem efter nästan en vecka i Fromheden. Som vanligt blev bilen full med grejor - fattar inte hur en så liten person kan behöva så mycket saker. Nu var det ju förstås lite extra kläder som Sixten har fått ärva från Henry, plus leksakerna som följde med hem från kusinerna.

I lördags lyckades Sixten förstå det här med nappflaska och välling och svepte i sig en hel flarra. Han återupprepade bedriften i går kväll och somnade strax efter nio. Skönt kan man ju tycka eftersom att han i vanliga fall brukar somna vid elva-tolv MEN då brukar han ju sova hela natten i stort sett. Det har han ju inte gjort i natt...tror att första målet intogs vid midnatt sen följde minst fem måltider plus ett nattligt blöjbyte, något som jag inte har behövt göra sen han var två månader...

Tror att han ska få vällingen lite senare i kväll. Nu tror jag att det är dags för en promenad i blåsten - får se hur det går!

Nya grejer

Trots att Ernst enligt order spenderade natten utomhus så blev det ingen sovmorgon i dag heller. Den här gången var det Sixten som tyckte att halv sju var en lagom tid att vakna och kliva upp...Jag vet inte riktigt om jag håller med!

I dag har vi i alla fall hunnit med en massa och Sixten har fått testa på flera nya grejer - inte underligt att han har varit helt slut i kväll. 

Först åkte vi till Burträsk och hälsade på Sixtens buskusiner. Därifrån fick vi med oss en massa skojiga leksaker, speldosor, mjukisdjur, bollar och dessutom en hoppgunga - mycket uppskattat! Efter pitstop hos Pär och Frida åkte vi till Skellefteå och handlade lite mat och annat - tror att det kan ha slunkit ner lite barnkläder i kundvagnen:) Därefter styrde vi kosan hem igen och väl hemma fick Sixten först testa på att gunga lite vilket var en riktig hit:



Åsså fick han sitta med vid matbordet när det vankades middag vilket han också tycktes uppskatta:



Inga närbilder tack!



Å till slut testade vi den minst populära nya grejen i dag - välling i nappflaska.



Tekniskt sett så är det ju två nya grëjer på en gång och jag kan berätta att han inte uppskattade någon av dem. Tror att han lyckades få i sig 30 milliliter innan han insåg att det inte var hans grej. Får testa mera imorgon istället.

Gonatt!


Katt till salu

Jag har en grå skogis till salu - billigt! Kvart i åtta kravlade jag mig upp i morse och det var INTE Sixten som väckte mig - han sov vidare en timme till. Nä istället var det Ernst som höll mig vaken halva natten med frenetiskt mys och kurrande....I kväll ska jag se till att han sover utomhus - jag tycker att det räcker med att Sixten väcker mig två gånger per natt.

Fördelen med att kliva upp innan åtta är ju att man hinner med en hel del. I dag har vi - i strålande solsken - promenerat, solat, skottat lite snö, druckit kaffe, solat lite till och sen drog vi iväg till Malå för att hälsa på Camilla, Henry och Sally. En promenad, gomiddag och trevligt sällskap plus att Camilla snickrade ihop ett halsband till mig:) Sixten fick testa Sallys gåstol vilket var väldigt spännande - enligt honom dagens höjdpunkt tror jag. Ett lyckat besök med andra ord.

Sixten har varit väldigt kinkig de senaste dagarna, kanske beror det på miljöombytet eller kanske han håller på att få tänder eller nåt - han är hur som helst väldigt ledsen, speciellt på eftermiddagen och kvällen. Jag har försökt att muta honom med gröt, men det tycks inte funka det heller. Kanske är trots eller nåt:)



Grymt skönt att sova ute i vagnen...



..medans morfar skottar snö....



..och mamma försöker ta lite kreativa bilder!





Måndagmorgon...

...börjar med frukost och nyheter från - TV4 naturligtvis:



inte så kuliga nyheter:



Men desto roligare är det när den soliga väderprognisen rullar i gång:



I går eftermiddag tittade faktiskt solen fram till slut och vi fick oss en tvåtimmarspromenad på isen. Skönt och trevligt att Linda än en gång hakade på.

I dag tror jag att det blir att packa bilen full med bebis, katter, kläder, blöjor, vagn och lite andra pinaler och avverka de dryga tjugo milen hem till mor och far.  

Bäst att sätta igång då:) Tjipp!

SMHI = klåpare

Minus en grad och strålande sol enligt SMHI.....grått, trist och snö är den bistra sanningen. Hade sett fram emot utemys på isen - promenad, varm choklad och mackor ute i solen. Hoppas bara att prognosen för kommande vecka stämmer. Jag förväntar mig massor av sol och utehäng när jag, Sixten och katterna drar till Fromheden. Jonas får inte följa med, han drar på europeturné istället.

I går var det i alla fall strålande sol och årets första promenad på isvägen är avklarad. Vi mötte upp Linda och promenerade ut till Gråsjällören där det var packat med folk. Kön till varmkorven och våfflorna var tyvärr allt för lång så vi gick tillbaka in till stan och tog en fika där istället. 

Efter fikat prommade vi hem, fixade lite middag och sen bar det iväg till Boden för att hälsa på Karin och spela lite spel. Vi var förresten på husvisning i Boden i fredags. Jättefint hus, helrenoverat, bra pris, men frågan är ju om vi vill bo i Boden...hmmm svårt det där med husköp.

Nu har Sixten vaknat - han blev lite trött efter badet och nu tror jag bestämt att han är sugen på lite gröt.

Skvallertidningar...

....tycks inte falla Sixten i smaken. Han gick till direktanfall och demolerade tidningen på bara ett par ynka minuter. Saliven rann och likaså snoret medans han frustande slet den i bitar:







Bäst att han får hålla sig till sina mer sofistikerade böcker som prasselboken Laban, Barbapappa och Mumintrollen hädanefter.


I dag är det torsdag och stråååålande sol ute. Dessutom tycks det för en gångs skull vara hyfsat vindstilla:) Så fort Sixten har vaknat - han var tvungen att ta en förmiddagslur efter intermezzot med skvallerblaskan - ska han få lite gröt, lite kläder och sen är det promenad som gäller. Tror nästan att jag måste leta reda på en spade och bygga mig en lite bivack på baksidan så att vi kan vända våra nästippar mot solen och bara njuta:)

Men först den tråkigaste vardagssysslan av alla - hämta och vika tvätt:((

Häpp!

Hårbekymmer

Alltså - hur mycket hår kan man tappa egentligen? Min hårman har garanterat halverats under de senaste månaderna och det är hår precis överallt. När jag har håret uppsatt ser det ut som att jag har rakat mig på sidorna men lämnat ett par läckra polisonger....Här skulle jag ha kunnat lägga in bildbevis, men jag tror att vi skippar det - it´s not a pretty sight.. Jag hoppas verkligen att håravfallet slutar snart, annars kommer jag att vara flintskallig lagom till sommaren. Tur att det finns mössor och kepsar att gömma sig i.

Sixten tycks i alla fall trivas alldeles utmärkt i sin nya säng - han tar numera nästan alltid sovmorgon till halv elva-snåret. Jag hinner alltså (förutsatt att jag vaknar) äta frukost, dricka kaffe och slösurfa i lugn och ro - vilket känns ganska lyxigt. Problemet är ju bara att han inte är så jättetrött när vi går och lägger oss vid halv tolv. I går kväll somnade han fakiskt till vid nio när han satt i Jonas knä - vi flyttade honom till sängen och han fortsatte sova. Jag trodde kanske att han hade somnat för kvällen men självklart var det bara en liten tupplur på en halvtimme eller så.

Och på tal om trollen så tycks någon ha vaknat nu:)

Hej hopp!


Måndag

En helt vanlig tråkmåndag har kommit och gått. Jag och Sixten tog sovmorgon till halv elva och sen har vi mest lallat på i dag. Promenerat, ätit gröt, lekt, myst och sånt. Sixten kämpar som en galning nu för att ta sig framåt när han ligger på mage. I går kväll var det datorn som var slutmålet och jag tror inte att det dröjer så länge innan han är krypfärdig.



Och det här med att sitta går nu bra i korta stunder och helst om man har nåt att hålla i:

 

Nu ska vi avsluta tråkmåndan och att hoppa i säng!

Blåslördag åsså söndag

För första gången på riktigt länge är Jonas hemma en hel helg:) så igår siktade vi på en promenad på isvägen och lite yukigassen på det (snöbolls-sm som hålls i helgen på isen i norra hamn). Men tyvärr så visade det sig ju vara lite blåsigt ute, så det blev bara en promenad in till stan och tillbaka. Sen blev det i alla fall mumsig oxfilépasta till middag och pannacotta till efterrätt:) I dag har vi varit på husvisning i idylliska Ersnäs, två mil utanför Luleå. Helt okej hus, många sovrum, stort garage. Dock träffade vi grannen efteråt som rådde oss att inte köpa huset - tydligen hade de haft mycket problem med det. MEN så tyckte han ju också att vi skulle vänta och köpa hans hus som tydligen var i toppskick...Well vi vet inte riktigt vad vi ska tro, men vi får väl se. Tyvärr finns ju de riktiga pärlorna i Piteå och dessutom till halva priset motför Luleå.

Annars är Sixten fortfarande en surkorv - skriker och går på, vill sitta i knäet men samtidigt dyka efter intressanta saker utan hänsyn till eventuella hinder. I morse hjälptes vi åt att ge honom gröten, men det slutade med gröt överallt förutom i munnen. Tur att han är snäll när han sover i alla fall. Och när han läser:)



 


Wiiiiiii

Världens snällaste och nöjdaste bebis har förvandlats till en missnöja och tjurig bebis som gillar att demonstrera sitt missnöje genom att prata väldigt högt. Han vill absolut inte ligga själv och ska helst bäras runt alternativt äta hela tiden - annars blir Sixten en dull boy. Men som tur är finns en sak som ALLTID funkar när Sixten är på dåligt humör - slå igång Nintendo Wii, zappa fram Super Mario Bros och låt introt rulla så blir han genast tyst och betraktar intresserat TV:n. Man behöver inte ens spela - sjukt bra investering:) 

Nu sover han i alla fall oväntat gott och länge till ljuden av renovering ovanför våra huvuden. Faktum är att så här länge tror jag aldrig att han har sovit tidigare mitt på dagen. Jag har hunnit duscha, städa toaletten, dricka kaffe och slöa och han sover fortfarande. Det kanske tar på krafterna att hålla på och sura:)

På tal om renovering så fick jag höra att de har forslat ut cirka åtta ton sopor från lägenheten ovanför oss. ÅTTA TON fördelat på papper, skräp, möbler och diverse samlarobjekt har alltså befunnit sig ovanför våra huvuden. Helt galet att det kan rymmas så mycket i en trerumslägenhet.
  
Nåväl, nu ska jag kolla in damernas stafett och sen ska vi åka till polisen och hämta ut Sixtens pass.

Tjipp!


Ikea-bestyr

Det bidde ingen resa till Tyskland den här veckan men i alla fall en sväng till IKEA. I går styrde vi kosan till Happis med nytt soffbord, ny tv-bänk och en spjälsäng i sikte. Innan vi åkte tog vi en sväng förbi polisstationen där Sixten fick smila upp sig för ett passfoto. Efter ett par försök i pappas knä och distraherad av de snälla damerna som jobbade där så fick vi till ett godkänt foto. Så nu är det bara att resa:)

Nåväl, efter passbestyren åkte vi till Ikea och det blev ett ganska effektivt besök måste jag säga. Vi hittade det vi skulle, vi struntade i att plocka på oss en massa skitgrejor (vilket lätt kan hända) och vi gjorde det på ganska kort tid också. Självklart hann vi med ett besök i gourmetrestaurangen. Sixten skötte sig bra, han tyckte att det var lite tråkigt att ligga i kundvagnen, men efter ett tag tog shoppandet ut sin rätt och han somnade gott och sov ända till kassan.

När vi kom hem vid fyrasnåret började förstås uppackandet och ihopskruvandet. Vid niotiden gav vi upp för kvällen, men hade då i alla fall lyckats få ihop en stycken TV-bänk och ett soffbord - väldigt fint blev det.



I dag har jag skruvat ihop Sixtens nya säng och han tycks vara nöjd över resultatet.



Trots att han ser lite förskräckt ut:



Men nu ryms ju alla hans kompisar i sängen i alla fall:)



Nu ska vi testa om gröten smakar bättre än i morse - då var det matvägran.

Tjipp

RSS 2.0